Profile

Join date: May 31, 2022

About

Voorspelling Italië – Argentinië: wie wint op Wembley de Finalissima?


🔴GO LIVE📺📱👉 Italy vs Argentina Live


🔴LIVE NOW📺📱👉 Argentina vs Italy Live


🔴GO LIVE📺📱👉Click Here To Watch Live


Terug van bijna dertig jaar weggeweest: een Super Cup-wedstrijd tussen de Europees kampioen en de Zuid-Amerikaans kampioen. Italië tegen Argentinië dus, gedoopt tot Finalissima. Wembley is woensdag het decor, wie wint deze hernieuwde prijs


En daarmee keert Italië terug op gewijde grond. Maar sinds de Azzurri vorig jaar in Londen de Europese titel veroverde hapert de onverslaanbare machine van Roberto Mancini. Met een nederlaag tegen Spanje in de Nations League kwam er een einde aan de ongeslagen status die ruim drie jaar en 37 wedstrijden duurde. En in de WK-kwalificatie stapelde Italië puntverlies op puntverlies, met als absoluut dieptepunt de nederlaag tegen Noord-Macedonië in de play-offs. Voor de tweede keer op rij mist Italië daardoor het WK.


Ook bij Argentinië maakte het winnen van de Copa America deel uit van een indrukwekkende reeks. In Brazilië lukte het Lionel Messi dan eindelijk eens een grote prijs te winnen met zijn land; het was voor de Argentijnen de eerste hoofdprijs sinds 1993. Het verschil met Italië is dat de ploeg van Lionel Scaloni ook na het toernooi de ongeslagen status vast bleven houden. Inmiddels duurt de streak van de ploeg van Lionel Scaloni 32 wedstrijden. Argentinië bleef de hele WK-kwalificatie zonder nederlaag en mag komende winter in Qatar gezien worden als een van de favorieten voor de WK-titel.


Brengt ons bij onze voorspelling, want als favoriet voor de WK-titel is Argentinië ook woensdag favoriet. Hoewel Italië tegen een tegenstander van dit formaat maar wat graag zal willen laten zien dat het missen van het WK een fout was, schatten we Messi en co wat hoger in. Argentinië zal het duel daarbij zien als serieuze testcase voor het WK, waar Italië buitenom de Nations League dit jaar nergens om speelt. Wij denken dat Argentinië minstens twee keer zal scoren, en geen tegentreffer zal krijgen. In de laatste negen interlands hield de Argentijnse defensie zeven keer de nul.


Chiellini nam onlangs al afscheid bij Juventus en woensdag volgt weer een einde van een tijdperk: bij de nationale ploeg, waarvoor hij in 2004 debuteerde. Dat zijn laatste optreden voor Italië uitgerekend op Wembley is, voelt speciaal voor de verdediger. De Italianen veroverden vorig jaar juli de Europese titel door Engeland in eigen huis in de finale na penalty's te verslaan.


'De nacht van Wembley tijdens het EK was er één om nooit meer te vergeten. Ik ben heel trots op wat ik heb bereikt met de nationale ploeg en hoe mijn carrière is verlopen', vertelt Chiellini op de website van de UEFA. 'Maar ik hoop vooral dat mensen mij herinneren als een goed mens.'


Europees kampioen Italië speelt woensdag op Wembley tegen Argentinië, winnaar van de Copa América, om de Maradona Cup. 'Ik vind het een eer om in het bijzijn van een legende als Lionel Messi afscheid te kunnen nemen. Ik heb vaak tegen hem gespeeld en vaak ging het goed. Maar je moet tegen hem ook een beetje geluk hebben. Wat er door mij heen zal gaan tegen het einde van de wedstrijd? Dezelfde emoties als bij mijn afscheid bij Juventus. Ik moet in korte tijd afscheid nemen van mijn twee grote voetballiefdes.


Voor de derde keer in de geschiedenis strijden de kampioenen van Europa en Zuid-Amerika om de trofee. In 1985 en 1993 werd gespeeld om de Artemio Franchi Cup, die naam is nu afgedankt door de UEFA en CONMEBOL.


De nieuwe trofee, gebaseerd op de prijs die in 1985 voor het eerst werd uitgereikt, weegt 8,5 kilo en is 45 centimeter hoog. De sokkel is vernieuwd en de prijs heeft een donkergrijze vernikkelde afwerking gekregen, meldt de UEFA.


Frankrijk werd in 1985 de eerste winnaar van de Artemio Franchi Cup door Uruguay te verslaan in Parijs. Acht jaar later won Diego Maradona de prijs met Argentinië door Denemarken te verslaan na strafschoppen.


Ook dit jaar staat Argentinië weer in de finale, na de winst van de Copa América in 2021. Tegenstander is EK-winnaar Italië. Met Marcos Senesi (Feyenoord), Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico (beiden Ajax) maken drie spelers uit de Eredivisie kans op de prijs.

֎
֎LIVESTREAM!! Argentina Italien Live Direkte på nettet Artemio Franchi Cup am 01 jun 2022

֎LIVESTREAM!! Argentina Italien Live Direkte på nettet Artemio Franchi Cup am 01 jun 2022

More actions